Plasman Banketbakkerij

Den Haag

Plasman Banketbakkerij

Een goede (top) banketbakker aan de Frederik Hendriklaan te Den Haag. Niet zo maar een winkel. De winkel strak en modern, en aan de muur een hele grote mooie foto vasn het interieur, zoals het ooit was.

 

Navraag leverde de twee foto's op. En het geeft een mooi beeld.

 

Tja, 1909. Long time ago. Maar toch, zoals we in deze jaren van hang naar retro, design, vintage en huiselijke knusheid soms deze dingen naar binnen halen of na maken, is het juist goed te beseffen dat iets niet zo maar in een bepaalde tijd is gebouwd.

En eigenlijk moeten we het dan zo houden. Net zoals de Van Nelle Fabriek, teruggebracht in de oorspronkelijke staat, en zoals men dat ook wil met de Lijnbaan in Rotterdam, terugbrengen in de staat en vorm zoals het ooit bedoeld is. We zullen dan veel meer gebouwen en plekken behouden met een 'ziel'.

Denk maar eens na over al die mooie straten, waarop begane grond niveau de sloophamer er in de jaren 50-90 ongeveer dwars doorheen is gegaan en waardoor we alleen nog maar glas en producten zien, en we de hele tijd naar boven moeten kijken om de schoonheid van de stad in ons op te nemen.

De hele binnenstad van Den Haag is hier een mooi voorbeeld van. Dezelfde binnenstad waar we in de jaren 50-90 teveel mooie (fabrieks-bedrijfs) panden (met een ziel) hebben gesloopt, omdat we ruimte nodig hadden voor (flat)woningen. Jammer.

Laten we leren, en waar mogelijk panden in ere herstellen, zoals ze destijds bij bouw bedoeld waren en gemaakt zijn.

 

Met dank aan Armand Vermeulen van Banketbakkerij Plasman voor het beschikbaar stellen van de foto's.

 

WERK

 

 

 

 

 

We gebruiken ons hart en onze passie om elk project zo goed mogelijk te laten slagen, en we stoppen niet totdat we daar zijn.

 

De totale lijst van opdrachtgevers is groot. Veel staan er onder "Opsomming Referenties". Voor meer info of diepgang over opdracht en uitvoering, bel of mail gerust!