Erasmus Universiteit iBMG

Rotterdam

Erasmus universiteit, Instituut beleid & management gezondheidszorg (iBMG)

Concepting en herhuisvesting

 

Projectomschrijving: 

iBMG had niet alleen te kampen met een tekort aan m2, maar wilde ook haar eigen identiteit in de huisvesting meer zichtbaar maken, zodat externen en studenten iBMG meer zouden herkennen. Daarnaast was er behoefte aan meer onderlinge kennisuitwisseling. newDirections adviseerde om van 4 etages, 1 verdieping tot centrale verdieping te dopen waar alle gezamenlijke functies en de stafafdeling gecentraliseerd worden en waar bezoekers altijd eerst worden ontvangen. Dit concept zorgt voor meer bewegingen door het pand en zo ontmoeten medewerkers, studenten en andere bezoekers elkaar bewust en onbewust en kunnen zij zich identificeren met het instituut.

In de inrichting wordt veel gebruik gemaakt van de toepassing van de huiskleur, veel grote afbeeldingen van het primaire proces (zorgproces) en een mix aan verschillend soort meubilair wat enerzijds een verdieping eigen maakt en wat anderzijds herkenbaar is voor het hele concept, waardoor het toch een geheel is.

 

Mijn rol vanuit newDirections bestond uit het opstellen van een Visiedocument meerjaren huisvesting, programma van eisen, werkomgevingsconcept, interieurontwerp, inkoop, projectmanagement, bouwbegeleiding, tekenwerk, interne communicatie, inhuizen.

 

Feiten:

4000m2 kantoorruimte

150 werkplekken

1 concentratiewerkplek

2 vergaderruimtes

bibliotheek

3 pantry’s

lactatieruimte

1 archiefruimte

 

In samenwerking met:

Facilitair bedrijf van Erasmus Universiteit

Fotograaf, Bill de Kimpe

 

Start: november 2007

Oplevering: december 2010

WERK

 

 

 

 

 

We gebruiken ons hart en onze passie om elk project zo goed mogelijk te laten slagen, en we stoppen niet totdat we daar zijn.

 

De totale lijst van opdrachtgevers is groot. Veel staan er onder "Opsomming Referenties". Voor meer info of diepgang over opdracht en uitvoering, bel of mail gerust!