Vlaggetjesdag over geluk op het werk

16 juni 2011

Jaarlijks is vlaggetjesdag in Scheveningen-Haven een groots evenement waar de vangst van de nieuwe haring wordt gevierd. Het publiek dat vlaggetjesdag bezoekt is zeer divers; van visser tot toppoliticus. Newnews.nl ging met een camera de straat op en vroeg werkend Nederland wat hun geluk brengt op het werk. Bekijk bovenstaande video voor een kort verslag van de reacties met onder andere vicepremier Verhagen, staatssecretaris Teeven en topchef Jaspers.            

 

Geluk op het werk        
Het verslag van werkend Nederland op vlaggetjesdag is gemaakt in aanloop naar Het Nationale Werkplekonderzoek van dit jaar. Vorig jaar bleek dat de werknemer behoefte had aan rust en een vaste werkplek, maar ook aan zorg vanuit de werkgever wat betreft vitaliteit en gezondheid. Waar binnen de media en vaktijdschriften veel geschreven wordt over geluk in combinatie met werk, besloten wij werkend Nederland te vragen waar men het echte geluk in werk vandaan haalt. Waar de zoektocht naar geluk vaak meer deceptie dan geluk brengt is het minder moeilijk dan veel werkgevers zich zullen beseffen. De Nederlandse werknemer zoekt naar zingeving, men wil mensen kunnen helpen, dienstbaar zijn en iets goed kunnen doen. In ieder geval, dit blijkt uit de interviews op vlaggetjesdag. Op dit onderwerp zullen we verder ingaan in Het Nationale Werkplekonderzoek van dit jaar.

 

Het Nationale Werkplekonderzoek in 2011     
Het onderzoek zal dit jaar wederom uitgevoerd worden door marktonderzoeksbureau Ruigrok Netpanel in opdracht van newnews.nl. De voorbereidingen voor het onderzoek zijn in volle gang. In september vindt de dataverzameling plaats. De resultaten van het onderzoek zullen bekend gemaakt worden in november. In het onderzoek zullen in de kern dezelfde vragen gesteld worden als in voorgaande jaren om trends te kunnen vaststellen. Daarbij gaat het zowel over werken in het algemeen als de koppeling tussen geluk op het werk en de inrichting van de fysieke werkomgeving. Daarnaast biedt het onderzoek ruimte voor huidige trends en ontwikkelingen, waaronder het thema geluk op het werk.

 

Voor vragen over het onderzoek kunt u mailen naar info@dewerkplaatsfabriek.nl.