Glijbaan in plaats van trap

17 april 2016

Google had binnen haar kantoor in Zwitserland ooit een glijbaan gebouwd om medewerkers vliegensvlug naar beneden te glijden. Een geweldig speeltje, maar naderhand bleek dat het allemaal toch iets teveel was. Google haalde de glijbaan weg. Toch niet helemaal passend bij de mensen die er werken, toch net iets te gek.

 

Een paar maanden geleden lieten we hier op newnews.nl zien hoe de treden van een trap in een metrostation omgebouwd waren tot pianotoetsen. Elke tree maakte een ander geluid. Hierdoor zouden mensen misschien vaker de trap nemen in plaats van de roltrap. Hetzelfde bedrijf heeft weer een actie uitgevoerd. Dit keer hebben ze naast de roltrap een glijbaan gebouwd! Bekijk de video en zie hoe je met iets relatief eenvoudig een glimlach op het gezicht van mensen kunt toveren...

 

Hoewel het bij Google misschien niet heeft gewerkt, gaat het effect in deze video vooral om de verrassing. Iets doen in een dagelijkse situatie dat mensen niet verwachten. Iets dat normaal heel saai is voor een keer leuk maken. Een verrassing in de werkomgeving, of iets leuks doen voor iemand. Kijk eens om je heen en bedenk of jij zo'n situatie kent en bedenk eens hoe je die voor een keertje leuker kunt maken.