Bewonder!

05 maart 2013

Ronald van Nes heeft een verstandelijke beperking, maar dit weerhoudt hem er niet van om actief te participeren in de maatschappij. In het dorpje Ammerstol kan hij, dankzij een concept van stichting Gemiva en supermarkt Spar, samen met andere verstandelijk beperkten de dorpssupermarkt draaiende houden. Deze supermarkt is heel belangrijk voor de leefbaarheid in een dorpje als Ammerstol, met name voor oudere mensen. Voor hen is een supermarkt in het dorp een noodzaak voor hun dagelijkse boodschappen, maar ook voor de sociale contacten.  

Het enthousiasme en de liefde waarmee Ronald, maar ook zijn collega's, dit werk doen, wordt zeer gewaardeerd. Sterker nog, er zijn veel mensen die hier nog veel van kunnen leren: vriendelijk, gastvrij en klantgericht! En hij is trots op zijn werk in de winkel, dat zie je.  

En dat het dan soms wat langer kan duren bij de kassa, ach...dat doet er niet meer toe. En daar houd je rekening mee. Ik kan het weten...en ga met plezier naar 'onze' Attie (Attent) in Ammerstol!

 

Auteur: Eveline

Bron: Altijd wat, NCRV, uitzending 12 februari 2013