Zuinige auto? Keuze genoeg…

09 april 2010

Mensen die op zoek zijn naar een zuinige auto hebben een ruimere keuze. Dat blijkt uit de jongste editie van de Top10s Zuinige Auto's, die elk kwartaal wordt uitgebracht door de ANWB en Stichting Milieu en Natuur.

 

De Top 10 is onderverdeeld in twee soorten: Benzine en Diesel. Deze twee soorten brandstof zijn elk onderverdeeld in drie autogrootten: klein, middel, groot. De Top 10 wordt opgesteld op basis van het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot (gram/km).

 

In de Top10's van benzineauto's staan vier nieuwkomers, waaronder de Toyota Auris Full Hybrid. In de Top10's van dieselauto's staan zes nieuwkomers, waaronder de Volvo S80 op plaats vijf van de grote dieselauto's.

 

Het is een goede ontwikkeling dat er steeds meer aanbod is van zuinige auto's in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Veel mensen willen graag in een zuinige auto rijden, maarja het moet er natuurlijk ook nog leuk uitzien. Ook voor het imago van een organisatie kan het uiterlijk van een auto een reden zijn om niet te kiezen voor een zuinige auto. Juist als die zuinige auto niet 'sexy' genoeg is. Dat argument gaat tegenwoordig dus steeds minder op. Of zou het geen argument mogen zijn? Dat is voor iedereen weer anders. Zou jij omwille van het milieu in een auto gaan rijden die je eigenlijk niet zo mooi vindt?