Werknemers hebben baat bij Siësta

04 augustus 2010

Een aantal weken geleden schreven we op newnews.nl een artikel over slapen op het werk. Pas publiceerden we ook een artikel over de beleving op kantoor. De medewerker wordt de laatste tijd steeds meer gepushed om in geestelijke zin productiever te zijn. We hebben meer innovatie en creativiteit nodig, maar is de werkmoraal daar ook naar? Gunnen we onszelf de rust die we nodig hebben om normaal na te denken? Nu blijkt namelijk uit onderzoek dat Siësta op kantoor nuttig is.

 

Het middagdutje

Misschien herken je het wel; je hebt van die momenten dat je na de middag niet meer op gang kunt komen. Misschien heb jij het wel juist 's ochtends of rond vier uur. Slapen op het werk is niet echt geaccepteerd. Op kantoor moet je werken, niet slapen. De werkgever doet op zijn manier zijn best om de medewerker door die moeilijk momenten heen te helpen. 'Vier uur cup-a-soup' en het aanbod van koffie zijn goede voorbeelden. Echter, daarmee geef je alleen maar een tijdelijke energieboost en laad je niet echt op.

 

Plaats voor Siësta

Voor de werkgever is het belangrijk om echt eens na te gaan of het niet nuttig zou zijn om binnen het kantoor een plaats te bieden aan zijn medewerker om siësta te houden. Het verschilt natuurlijk per organisatie en per functie van de medewerkers of het nuttig kan zijn. Hierbij geldt dat juist voor functies die denkwerk of creativiteit verlangen een middagslaapje nuttig is. Biedt jouw werkgever het al aan? Zo niet (of wel), zou je er gebruik van maken als het je aangeboden zou worden?