Werken in een schuur

05 augustus 2010

Je kunt vele manieren verzinnen waarop je binnen en buiten huis kunt werken. Indien je genoeg ruimte hebt en genoeg geld voor een kleine verbouwing, kun je van een schuur in je tuin een mooie werkplek maken. Shedworking is een engels blog dat dagelijks inspiratie geeft over het werken in een schuur.

 

Het Nieuwe Wonen

De nieuwe manieren van werken vragen nieuwe manieren van huisvesten, maar ook nieuwe manieren van wonen. Het Nieuwe Werken leidt dus ook tot Het Nieuwe Wonen. Mensen die thuis willen werken zullen moeten zorgen voor een ruimte waarin ze kunnen werken. Indien je hier niet voor zorgt, is er een mogelijkheid dat je niet altijd even prettig kunt werken in het rumoer van het huishouden (als dat er is). Die andere manier van wonen vraagt ook inzicht van projectontwikkelaars die nieuwbouwwijken neerzetten. Je zult in de toekomst steeds meer huizen zien die een speciale werkruimte hebben, binnen of buiten huis.

 

Het werken in een schuur is zo'n voorbeeld van Het Nieuwe Wonen. Een plek dichtbij huis die je comfortabel in kunt richten en waar je toch prettig kunt werken. Hier moet je natuurlijk wel ruimte voor hebben. Niks dus voor mensen die een appartement hebben of een kleine achtertuin. Zou jij het wat vinden om een eigen werkplek in de tuin te hebben?

 

Shedworking

De blog Shedworking is opgericht en wordt onderhouden door Alex Johnson. Johson schreef ook een boek over werken in de tuin/in een schuur: Shedworking: The Alternative Workplace Revolution.