Wat organisaties moeten doen om talent vast te houden

17 mei 2011

Uit de Global Risk Management Study 2011 van Aon blijkt dat het aantrekken en behouden van talent een van de grootste uitdagingen is voor het management van bedrijven. In 2009 stond ‘het niet aan kunnen trekken en behouden van toptalent’ nog onderaan de top-10 van risico’s voor bedrijven. Het staat nu op de 7de plek. De meerderheid van respondenten (60 procent) geeft aan dat ze geen plan hebben om dit risico te beperken. Hoe zorg je ervoor dat je mensen aan je organisatie verbindt en ook bij je blijven werken?

 

Langdurig mensen verbinden
Wat belangrijk is wanneer je werknemers voor langere tijd aan je bedrijf wil verbinden is om ze werkzaamheden te geven die ze leuk vinden en waar ze talent voor hebben. Wanneer mensen doen wat ze leuk vinden of kunnen doen wat ze leuk vinden zullen ze meer tevreden zijn en met meer bevlogenheid werken. Vraag dus aan mensen wat ze graag willen doen, welke taken ze graag uitvoeren, waar ze blij van worden en zorg dat je ze dat kan bieden. Kan dat niet? Dan ga je samen op zoek naar iets nieuws. Als dat buiten het eigen bedrijf is, so be it. Als de medewerker daarna iets gevonden heeft waar die gelukkig van wordt geeft dit weer positieve reclame voor het bedrijf.

 

Geen trucje
Wanneer het gaat om jongeren halen bedrijven steeds gekkere dingen uit om jongeren binnen te halen. Wanneer je praat met jongeren die net gaan werken vinden ze het vaak belangrijk dat ze in een organisatie kunnen leren, dat ze zichtbaar zijn en een prettige omgeving hebben om in te werken. Auto’s, salaris, een bonus of jaarlijkse skivakantie doen er dan niet meer toe. Laat zien wie je als organisatie bent, hoe je naar de wereld kijkt en probeer op die manier mensen in je organisatie te interesseren. Doe geen dingen die eigenlijk niet bij je organisatie passen maar toevallig door een extern bureau zijn bedacht om talent aan te trekken. Talent ziet het juist snel als je een trucje uithaalt. Wees wie je bent, laat je authentieke kant zien en verbind daarmee mensen aan je organisatie.

 

En jij?
Als je kijkt naar jezelf, wat vind jij dan belangrijk in je werk? Waar word jij gelukkig van of wat bepaalt bij jou of je wel of niet bij een organisatie blijft werken?