Wat is jouw betekenis van de werkomgeving?

04 februari 2011

Mensen zijn voor een groot deel 'gewoontedieren'. Je gaat elke dag via dezelfde weg naar kantoor, waar je de werkomgeving treft die je misschien al jaren zo kent. Bepaalde onderdelen binnen die werkomgeving zullen je regelmatig irriteren. Andere onderdelen binnen die werkomgeving maken voor jou misschien juist dat jij elke dag weer met plezier naar je werk gaat. Omdat werk en de manier waarop je een werkomgeving beleeft misschien snel gewoonte wordt, is het goed om eens stil te staan bij wat je hebt en hoe je dat beleeft. Kijk eens om je heen in je werkomgeving, wat zie je dan? Wat valt je op, wat vind je prettig en wat vind je niet prettig? Waar wordt je blij van in je werkomgeving en wat betekent de werkomgeving zoals die nu is voor de manier waarop jij je werk uit kunt voeren? Uit Het Nationale Werkplekonderzoek bleek bijvoorbeeld dat veel mensen geluk in hun werk haalden vanuit contact met collega's. Geldt dit voor jou ook en hoe zorgt de werkomgeving ervoor dat je contact met collega's kunt maken?

 

Oproep in kader 10 jaar CfPB

Het Center for People and Buildings is een kenniscentrum dat zich richt op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving en bestaat in mei 10 jaar. Voor het CfPB een aanleiding om eens goed stil te staan bij het werk dat ze doen. 2011 staat daarom  in het teken van "de betekenis van de werkomgeving". Belangrijk onderdeel is een oproep waarin ze een ieder uitnodigen om in welke vorm dan ook zijn zegje over de werkomgeving te doen. De beste en leukste inzendingen worden (na permissie) opgenomen in het CfPB-lustrumboek. Daarnaast organiseert het CfPB in de loop van het jaar een aantal themabijeenkomsten op geleide van de inzendingen en leveren de inzendingen een bijdrage aan het doorlopende onderzoek van het CfPB.

 

Een ideaal moment om je stem te laten horen en aan te geven hoe jouw ervaring is van je werkomgeving. Doe dus mee en vertel het ook vooral door. Hier vind je meer informatie. De eerste inzending is al binnen en lees je op de site van het CfPB.