Voor één dag is het kantoor van jou, wat doe je?

07 januari 2011

Veel medewerkers binnen organisaties zitten vol met ideeën. Als zij de baas zouden zijn zouden ze wel weten wat er moet gebeuren om het leuker en mooier te maken.  Weg met de regels, het gezeur en de bureaucratie en welkom  aan plezier in het werk. Gewoon doen waar je zin in hebt en wanneer je dat zelf wil. Dat gaat vervolgens natuurlijk een tijdje goed, maar dan kom je ongetwijfeld in de problemen, want die regels zijn er vaak niet voor niks. Hoewel soms heel vervelend, hebben die regels ook een regulerend karakter wat er voor zorgt dat alles gestroomlijnd verloopt. Toch is het leuk om eens na te denken wat jij zou doen als je één dag de baas zou zijn.

 

Inrichting van het kantoor
Uit Het Nationale Werkplekonderzoek blijkt dat slechts 25%  van de Nederlandse werknemers vrolijk wordt van de werkomgeving. De helft tot twee derde van de werknemers wil iets veranderen aan de inrichting van hun werkplek, maar heeft geen invloed op de inrichting van de werkomgeving. Als het gaat om de inrichting van je eigen werkomgeving, zou je die willen veranderen en wat zou je dan willen veranderen?

 

Aansturen en motivatie
Directies doen weinig om hun medewerkers te motiveren, ook als dit duidelijk nodig is. Op welke manier zou jij bijvoorbeeld de medewerkers motiveren? Zou je samen met je collega's een dagje weggaan om aan de teambuilding te werken? Zou je samen met je collega's willen lachen? Hoeveel vrijheid zou je zelf aan collega's geven en denk je dat dit van invloed is op de sfeer binnen je kantoor?

 

Bespreek ook iets dat je bedenkt eens met je werkgever, misschien ziet die er wel wat in en kan het zomaar gebeuren dat jouw idee wordt uitgevoerd.