Voetbalvrij!?!

01 juli 2010

We kunnen er niet omheen, enkele weken geleden is het WK voetbal 2010 van start gegaan. Oranje op straat, oranje in de supermarkt, oranje op de weg, in oranje gehulde mensen. Voetbal is een belangrijk element in onze samenleving geworden. Komt dit doordat voetbal zo geliefd is? Of door saamhorigheid? Ineens wil iedereen voetbal kijken, maar wat als er een wedstrijd tijdens werktijd wordt gespeeld? Moeten de werknemers doorwerken? Kijken ze samen, voor zover dit mogelijk is? Of moeten de werknemers vrij nemen om de wedstrijd te kunnen zien? Allemaal dilemma's waar de werkgever de afgelopen weken mee heeft geworsteld.

 

Vele werkgevers vinden dit een goed voorbeeld van Het Nieuwe Werken. Laat de werknemers flexibel zijn en zelf bepalen of ze de wedstrijd thuis of op het werk kijken. Je kunt er als werkgever ook een happening van maken en gezamenlijk voetbal gaan kijken, dit bevordert de sfeer en uiteindelijk leidt dit tot tevreden werknemers die weer beter zullen presteren. Het Nieuwe Werken geeft een werknemer een gevoel van verantwoordelijkheid, de werknemer zal de 'verloren' uurtjes vast op een ander moment  inhalen. Als een werkgever op deze manier omgaat met zijn werknemer past dit bij goed werkgeverschap; privé en werk zijn in balans met elkaar. 

 

Volgens de verwachtingen van ArboNed zal het ziekteverzuim niet stijgen als de werknemers flexibel met hun werktijd  om kunnen gaan. ArboNed heeft een e-mail met negen tips over de 'OranjeKoorts' naar aangesloten bedrijven en organisaties verstuurd. De tips 'Geef uw personeel de mogelijkheid thuis te werken' en 'laat personeel zelf oplossingen bedenken' staan daar ondermeer in.

 

Ook wij hebben de wedstrijden tijdens werktijd bekeken en we zijn niet 1x gebeld en heb geen email ontvangen. Ook waren er weinig tot geen files op de weg te bekennen. Ligt Nederland dan toch voor een groot gedeelte stil  als 'onze' mannen aan het strijden zijn op het voetbalveld?
Maar wat als je helemaal niet van voetbal houdt? En graag kijkt naar Wimbeldon of de Olympische Spelen? Hoe gaan we hier dan mee om? Moet de toekomstige werknemer bij indiensttreding zijn favoriete sport opgeven? Zodat hij/zij 'toestemming' krijgt om tijdens grote toernooien flexibel te werken? Heb jij zelf afspraken gemaakt met je werkgever of je wedstrijden mag bekijken, of bepaal je dat gewoon zelf?

 

Bekijk ook hier een video over: 'Voetbal kijken onder werktijd is goed voor de productiviteit'.

 

Carola