Veilig onderweg met de Slow Down app

13 december 2010

In de auto wordt je ook door veel verschillende dingen afgeleid. Vervelend gevolg is dat afleiding van de weg onherroepelijk leidt tot meer aanrijdingen en de daarmee gepaarde files. Als er een aanrijding is op de snelweg zie je vaak dat het een kop-staart botsing is. Veel mensen zijn tegenwoordig met dingen bezig die weinig te maken hebben met autorijden. Aangejaagd door hun agenda en de vele mail in de inbox probeert men onderweg nog even wat werk af te handelen.

 

Slow Down app

iTunes stelt een nieuwe app gratis beschikbaar om mensen te helpen wat veiliger te rijden. Niet omdat ze met andere dingen bezig zijn, maar wel omdat ze wat harder gaan rijden vanwege de muziek. Deze app is mogelijk de eerste in een reeks die mensen bewust maakt van hun rijgedrag. Je bent immers niet alleen op de weg, maar vooral samen met anderen. Zorg dus dat je aandacht bij de weg blijft, want zo voorkom je files door aanrijdingen en voorkom je onnodige vertraging.

 

Bekijk hier het filmpje van de slow down app.

 

Wat doe jij allemaal in de auto tijdens het rijden? Beantwoord je ook wel eens mailtjes of ben je ondertussen bezig met je social media? Heb je daardoor ook wel eens (bijna) aanrijdingen gehad?