Topambtenaren roken stug door

19 maart 2010

Twee topambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in Den Haag zijn door inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bestraft omdat ze blijven roken op hun werkplek.

 

Dit opvallende bericht verscheen onlangs in De Telegraaf. Twee topambtenaren die het recht op gezonde arbeidsomstandigheden voor hun eigen medewerkers volledig negeerden, werkzaam bij het Ministerie van SZW. Ondanks een wettelijk rookverbod en een aanhoudelijke stroom klachten van collega's bleven beide mannen (Directeur Peter van Loo en plaatsvervangend directeur Peter van der Poest Clement) stug zware shag roken op hun werkkamers.

 

Door de asociale opstelling van de twee topambtenaren Sociale Zaken is het ministerie dan ook ernstig in verlegenheid gebracht. "SZW bevordert veiligheid en gezondheid op het werk", zo staat op de eigen website.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat in een officiële reactie weten dat de twee topambtenaren op hun gedrag zijn aangesproken. "Ze hebben beloofd niet meer op hun werkkamer te roken", aldus een zegsvrouw.

 

Sinds 1 januari 2004 heeft iedereen recht op een rookvrije werkplek. Dit betekent dat iedereen zijn werk moet kunnen doen zonder meeroken. Wil je meer lezen over de feiten, cijfers, vragen en antwoorden over meeroken op het werk; kijk dan op www.rokenendewerkplek.nl 

 

(Bron: De Telegraaf)