Tip voor 12u: Swingend Lunchen!

18 december 2012

Lunch Beat, begonnen als een klein trendje, grijpt internationaal razendsnel om zich heen. In juni 2010 organiseerde Molly Ränge in Stockholm voor het eerst Lunch Beat; een maandelijks non-profit dansevent, dat precies een uur duurt en centraal in de stad tijdens de lunchpauze plaatsvindt. De eerste editie vond plaats in een shabby garage en trok 14 deelnemers. Inmiddels is Lunch Beat uitgegroeid tot een waar fenomeen in Zweden, waar de happening meer dan honderd bezoekers trekt. Ook in het buitenland krijgt Lunch Beat veel navolging. Komende twee maanden zijn er Lunch Beats gepland in onder meer Londen, Gent, Berlijn, Aken, Karlsruhe, Stockholm, Göteborg, Malmö en Bangalore.

 

Even helemaal weg uit kantoor
Lunch Beat haalt kantoorwerkers even uit hun dagelijkse sleur en biedt de kans om op een positieve manier de batterij op te laden. Het trekt veel creatievelingen aan met een open-mind, waardoor het ook een goede manier is om gelijkgestemden te ontmoeten. In België werd begin juni de eerste officiële LunchBeat georganiseerd in het futuristische MAS in Antwerpen. De 250 kaarten (à € 10,= per stuk) waren in no-time uitverkocht.

 

Saaie catering in Nederland
In ons land ontbreekt het binnen bedrijven nog te vaak aan catering die je een beetje uitdaagt en dingen op een andere manier laat zien. De producten in kleine verpakkingen overheersen, in plaats van pure producten die op een leuke manier gepresenteerd worden. Juist is het de uitdaging om, zoals dit initiatief, van catering een ware beleving te maken. Als je daarmee ook nog eens lekker kunt bewegen en andere mensen ontmoeten, juichen wij dit initiatief al dansend toe en  kunnen niet wachten tot Nederland ook overstag gaat...

 

(bron: food inspiration magazine)