Stress onbetaalbaar

16 maart 2010

Het blijkt dat een kwart van de ziektekosten in Groot-Brittannië is toe te dragen aan werkgerelateerde ziekte. Volgens het onderzoek zit in deze kwart van de kosten een besparingspotentieel van een derde.

 

De rekening voor ziektekosten in Groot-Brittannië bedraagt 28miljard pond. Een vierde hiervan is werkgerelateerd en van dit deel kan een derde bespaard worden volgens een onderzoek van de 'National Institute for Health and Clinical Excellence', aldus BBC news. De voornaamste reden hiervoor zijn de managers. Het geven van positief feedback, flexibele werkdagen en extra dagen vrij geven kan dit verschil van een derde maken. Het trainen van managers staat dus voorop.    

 

Niet alleen de manager en het trainen van de manager om op een juiste manier om te gaan met werknemers speelt een rol. De werkplek moet ook fijn en uitdagend zijn om in te werken. De inrichting van de werkplek speelt dus ook een grote rol. Het juiste werkplekconcept, afgestemd op de mens in de organisatie kan een rol spelen bij het reduceren van stress. Reductie van stress komt tot uiting in een omgeving waar mensen zich thuis voelen, zichzelf kunnen zijn en op een normale manier met collega's om kunnen gaan.