Sporten goed voor carrière?

22 maart 2010

Fysieke inspanning als afsluiting of juist als begin van een dag zitten op kantoor. Sommigen vinden het heerlijk, anderen moeten er niet aan denken. Voor de carrièretijgers blijkt sporten essentieel. 

 

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Monsterboard met een response van 12.000 respondenten, blijkt dat sporters minder vaak ziek zijn dan niet-sporters (3 vs 5 ziektedagen). De echte sportievelingen hechten meer belang aan hun carrière dan de minder sportievelingen (32% vs 27%). Verder sporten van de hogere inkomensklassen meer personen dan bij de lagere inkomensklassen. Monsterboard concludeert dat sporten de medewerker carrièregericht maakt.

 

Maarja, kun je daarmee ook zeggen dat sporten goed is voor je carrière? Zoeken carrièremensen niet gewoon wat vaker afleiding? Leidt sporten tot een betere carrière? Sporten leidt in ieder geval wel tot wat rust en bezinning. Mensen die sporten geven vaak aan door het sporten even hun gedachten te kunnen verzetten en op andere ideeën te komen. Sporten kan leiden tot creativiteit en daardoor misschien tot een betere carrière. Maar of je door alleen te sporten een betere carrière krijgt lijkt een vluchtige conclusie.