Slim werken met passend kantoormeubilair

19 november 2010

Veel organisaties houden zich de laatste tijd bezig met de fysieke inrichting op het kantoor. Mede door technische mogelijkheden, maar veel ook gedreven door kostenbesparing. Daarbij wordt ook vaak gezocht naar mogelijkheden om bepaalde kantoorfuncties met elkaar te combineren. Zo zie je tegenwoordig veel organisaties die hun kantine gebruiken als overlegplaats voor de uren waarin de kantine niet wordt gebruikt.

 

Ruimte gebruiken
Het is een ware uitdaging om de ruimte die je als organisatie beschikbaar hebt ultiem te kunnen gebruiken. Daarbij is het goed om na te denken wat je met die ruimte wil kunnen doen.  Nog belangrijker is om naar de mensen te luisteren en te vragen wat zij willen. Wat voor soort werkplek en hoe moet die werkplek er ongeveer uitzien? Als mensen zelf hun werkplek in mogen richten, zullen ze zich daarin prettiger voelen dan wanneer ze een omgeving opgelegd krijgen.

 

Slim werken
Probeer dus slim in te richten en slim te werken. Alleen door samen te kijken naar de inrichting van een kantoor en samen te komen op de ultieme inrichting, bereik je een werkogmeving die voor iedereen prettig voelt. Zo behoud je de werknemer en vlucht die niet weg omdat iets wordt opgelegd.

 

(meubel via yankodesign)