Slapen op kantoor in een struisvogelkussen

18 juli 2013

We schreven op newnews.nl al een aantal artikelen over de mogelijkheden omtrent slapen op het werk. Daarbij blijkt dat een powernap heel goed kan zijn voor de productiviteit. In deze warme dagen van het jaar wordt dit item steeds actueler. Waar het in andere Europese landen heel normaal is om tussen de middag een siësta te houden, zie je dit bij vrijwel geen Nederlands bedrijf. Een veelgehoord argument daarvoor is dat mensen het raar vinden om tussen de middag er een paar uur tussenuit te knijpen of even ergens in kantoor te gaan liggen slapen. Maarja, als we het allemaal gewoon af en toe doen is het opeens een stuk minder vreemd toch? Het zou leuk zijn als een paar grote bedrijven het initiatief zouden nemen om bij de inrichting van hun kantoor rekening te houden met deze (latente) behoefte van hun medewerkers. Als je het niet aanbiedt, zullen mensen er ook niet gebruik van maken. Stel je eens voor; allemaal slaapcabines op kantoor. Best leuk toch!?

 

Het hulpmiddel: Ostrich Pillow
De Ostrich Pillow is ontworpen door design-duo Key Portilla-Kawamura en Ali Ganjavian voor ontwerpstudio STUDIO BANANA THiNGS. Zoals je op de foto’s ziet biedt het kussen je een mooi klein slaapvertrek waar je even snel een hazenslaapje kunt doen. Ideaal voor onderweg op het vliegveld, in de bus, of op kantoor om even een klein dutje te doen op je bureau. Het kussen is inmiddels te koop. De vraag is wanneer we de eerste zien verschijnen in het kantorenlandschap.

 

Zie jij een collega even tussendoor een dutje doen met (of zonder) zo’n mooi kussen, dan zouden wij het erg leuk vinden om daar een foto van te ontvangen op ‘Laat je plekje even zien’.

 

Als laatste zijn we natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening. Zou jij een dutje willen doen op kantoor als jouw werkgever daarvoor iets beschikbaar stelt of als andere collega’s dit ook regelmatig doen? Laat je reactie hieronder achter.