Schoolvoorbeeld duurzaam bouwen TU Delft

10 mei 2010

Vorig jaar vierde De Technische Universiteit Delft de opening van een nieuw permanent onderwijsgebouw ten behoeve van onder andere de Faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek gevierd. Het gebouw draagt de naam 'The Fellowship'.

 

De Technische Universiteit beschikt hiermee over een permanent gebouw van De Meeuw, dat eerder (gedeeltelijk) dienst deed als tijdelijk kantoorgebouw en school in respectievelijk Eindhoven en Rotterdam en zo een schoolvoorbeeld vormt van duurzaam bouwen. Het gebouw wordt gebruikt door alle faculteiten van de TU Delft.

 

TU Delft kocht het gebouw van InHolland te Rotterdam, waarna De Meeuw Bouwsystemen het gebouw heeft gedemonteerd, verplaatst, opnieuw gebouwd en gerenoveerd. Nooit eerder is een gebouw meerdere malen voor korte duur neergezet waarna het als permanente huisvesting in gebruik is genomen. Een mooi voorbeeld van duurzame huisvesting in combinatie met financiele overwegingen. Waarom nieuw bouwen als je iets kunt kopen en herbouwen wat nog in goede staat is?

 

Bekijk de video voor een impressie van het bouwproces op newnews.nl.

 

(bron: De Meeuw)

(afbeelding: bibliotheek TU Delft)