Premier zijn is ook geen wereldbaan

16 maart 2010

Misschien denk je zelf wel eens dat het werk wat je doet niet helemaal bij je past. Wat is uiteindelijk geluk hebben in het werk? Veel verdienen, jezelf kunnen zijn, leuke collega's, ambitie kunnen verwezenlijken? Niet altijd even makkelijk, misschien is het een combinatie van dit alles. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat Silvio Berlusconi ook niet altijd even blij is met zijn baan als premier van Italië.

 

In een interview met CNN geeft de premier aan dat hij de taak van het premierschap uitvoert, omdat hij het simpelweg als zijn plicht ervaart. Hij offert zich op, omdat hij 'de enige leider is die het centrum-rechts bij elkaar kan houden'. Berlusconi zegt veel last te hebben van de media. De media zou bepaalde nijpende situaties van Berlusconi, zoals het laten wachten van Angela Merkel terwijl hij een telefoongesprek afmaakt, verzonnen hebben.

 

Gelukkig kan Berlusconi zich naar eigen zeggen troosten met het feit dat hij zich gesloten voelt in het hart van vele Italianen. Dit is toch ook uiteindelijk wat we waarschijnlijk allemaal zoeken in werk. Vertrouwen, een team en je gewaardeerd voelen.