Oplossing voor storend geluid in open kantoorruimtes

15 juni 2010

Iedereen die in een open kantooromgeving werkt kent het probleem wel; collega's die aan het bellen zijn of luidruchtig met elkaar overleggen, de radio die vier werkplekken verder aanstaat, of een collega die denkt wel even de laatste jaarcijfers naar een collega 10 meter verderop te kunnen schreeuwen. Geluid in open kantoorruimten is lastig en kan het kantoorconcept teniet doen. Waar de open ruimten juist moeten zorgen voor prettiger werken, verstoort de disruptie in hoge mate de productiviteit van de medewerker.

 

Maar.... er is een oplossing! Een cocon van persoonlijk geluid die je in elke stoel kun installeren. Je kunt zo het omgevingsgeluid blokkeren en jezelf opsluiten in de geluiden die jij prettig vindt. Het apparaat krijgt zijn elektriciteit via batterijen welke opgeladen kunnen worden via USB. Het apparaat kun je ook buiten kantoor gebruiken. Je kunt het dus ook meenemen naar buiten, naar het strand, naar het café of waar je op dat moment wil werken. Zo kun je overal je eigen cocon van prettig omgevingsgeluid creëren.

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon een koptelefoon opzetten of oordopjes gebruiken, maar die zijn een stuk minder spannend en relaxed. Zou jij dit apparaat gebruiken?

 

(via yankodesign.com)