NORTH Advertising

09 september 2013

Deze foto's laten de thuisbasis zien van NORTH Advertising, ontworpen door Skylab Architecture. NORTH is geen reclamebureau. Ze zijn een team van ontwerpers, schrijvers, creatieve regisseurs, film- en muziekmakers die samen zijn geland in de Pacific Northwest. Ze vroegen Skylab Architecture om hen te helpen om een ​​ruimte te ontwerpen die geen kantoor was.

 

Inspiratie vanuit functies

Gebaseerd op het idee van een poolexpeditie naar de grens, werd het kantoor ontworpen als een basecamp. Het ontwerp speelt in op alternatieve sociale interacties, zoals koken, eten, loungen, en gamen, die creatief werk inspireren. Werkplekken zijn vervangen door modulaire constructies, meubilair en apparatuur rondom activiteit en functie.

 

Basis als uitgangspunt

De basisstructuur van een witte bestaande gebouwschil is onaangetast gelaten. Binnenwanden en structuren komen dichtbij de gebouwschil, maar raken deze niet. Grenen lambrisering, ruw staal en een ‘schildering’ van tapijttegels op de verdieping vormen het interieur. Net als een expeditie die apparatuur om zich heen verzamelt die de onbekende uitdaging aan kan, is het kantoor flexibel ingericht om een oplossing te bieden voor verschillende vraagstukken en samenstellingen van teams.

 

Bijdrage aan organisatie

De huisvesting van dit bedrijf laat precies zien waar het voor staat en draagt imago & identiteit van de organisatie uit. Mooi is dat de huisvesting ondersteunend is aan het creatieve proces dat plaatsvindt en daardoor bijdraagt aan de prestatie van de organisatie. Huisvesting zoals het moet zijn en zoals het waarde toevoegt!