Nieuwe werkhotspot voor ouders

01 juli 2013

Als werkende ouder is het de kunst om slim met je tijd om te gaan. We willen zo veel: een fijne baan, goed opgevoede kinderen die je alle kansen wil bieden om zich te ontwikkelen, school, sport, natuur en cultuur. En om 18.00h ook nog eens een verse maaltijd op tafel. Maar wanneer doe je dit allemaal? Veel van dit soort zaken als sport, hobby's en dergelijke zijn tijdsgebonden. Schooltijden zijn erg bepalend, zeker met de middagpauze, maar ook de zwemles, sport, dans/muziekles. Hoe kun je op deze 'versnipperde’ dagen toch nog wat zaken regelen en werken, maar bovenal meer tijd doorbrengen met je kinderen?

 

Schooldelen

In Arnhem is in oktober 2012 een proef gestart met schooldelen. Ouders kunnen daarbij op school voor een gering tarief gebruik maken van een flexwerklokaal. Kinderen in de lesbanken en ook jij kunt direct aan de slag. Bijkomend voordeel is dat je dichtbij zit om als overblijfouder mee te helpen met de lunch. Klinkt aantrekkelijk. Bij de sportclub, of in het verenigingsgebouw met de muziekles zou ook gemakkelijk zo'n werkruimte ingericht kunnen worden. En wat dacht je van het winkelcentrum, nabij de winkels die je nog even af moet voor 18.00h? Zo zijn er genoeg locaties te noemen waar je tussendoor even makkelijk zou kunnen werken.

 

Locatie bepaalt door bereikbaarheid of het gezin?

Organisaties die flexwerkplekken aanbieden bevinden zich veelal langs de snelwegen, waar de bereikbaarheid de belangrijkste factor is voor de keuze van de plek. Ik zie echter een steeds groter wordende groep werkende ouders, waar de dynamiek van het gezin de belangrijkste factor is voor de keuze van een flexwerkplek. Door flexibele duo-locaties te creëren, maak je het voor werkende ouders mogelijk om duurzamer met hun tijd om te gaan. Een leuke bijkomstigheid is de nieuw netwerken die ontstaan. Je ontmoet andere ouders die bij verschillende bedrijven werken, waardoor je netwerk zich steeds verder uitbreidt. De proef in Arnhem is positief beoordeeld, en de school gaat ermee door. Binnenkort volgen er meer locaties in o.a. Amsterdam en Utrecht.

 

En dan, dan is het weekend weer eens echt vrij, met de kinderen! Wat zou jij, als werkende ouder, een aantrekkelijke flexwerkplek vinden? Zijn er nog andere suggesties of wil je een initiatief delen, dan kun je dit hieronder kwijt onder de reacties.

 

Zie voor meer informatie en achtergrond:  http://www.nu.nl/werk-en-prive/2465960/flexwerken-heeft-positief-effect-gezinnen.html