Neem jij de tijd om rustig te lunchen?

19 oktober 2010

Veelal hoor je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Je lichaam wordt bij het ontbijt gelijk actief en krijgt energie door het voedsel dat je binnenkrijgt. Bovendien heb je de gehele dag om het ontbijt af te breken. Niet alleen het ontbijt, ook de lunch is belangrijk. Nog teveel medewerkers nemen te weinig tijd om te lunchen. De oorzaak is veelal een te hoge werkdruk. Voedingsdeskundigen maken vanzelfsprekend bezwaar tegen de gang van zaken. ''Je lunch overslaan is erg ongezond'', stelt diëtist Chris Fenn desgevraagd. ''Snel eten betekent vaak dat je meer lucht binnenkrijgt, wat de spijsvertering onder druk zet.''

 

Wandelen tijdens de lunch

Sommige collega's gaan tijdens de lunch gezellig naar buiten. Lunchwandelen zou goed werken tegen ziektepreventie. Door elke dag een stukje te gaan wandelen kun je een stuk gezonder blijven. Je bent even in de buitenlucht, even weg van je werkomgeving en krijgt frisse lucht binnen.

 

Goed ingerichte eetgelegenheden

Goed en regelmatig lunchen begint al bij een goed ingericht bedrijfsrestaurant. Je kunt zo'n gelegenheid op verschillende manieren inrichten. Bij het bedrijfsrestaurant kun je bijvoorbeeld rekening houden met de manier waarop mensen zich door het restaurant bewegen. Je kunt zo de aankoop van gezonde producten bevorderen.


Samenkomst door lunch

Bovendien kun je op verschillende plekken in het gebouw mogelijkheden bieden om samen te zitten en te lunchen. Je kunt ook het bedrijfsrestaurant een stukje langer open houden, zodat medewerkers hier na de officiële lunchtijden ook nog terecht kunnen. Goed voor het ruimtegebruik, goed voor de samenkomst van mensen en goed omdat mensen ook om 14:00uur bijvoorbeeld nog even een broodje kunnen halen.

 

Hoe is jouw lunchritme? Vind je het prettig om op regelmatige tijden te lunchen en krijg je daar genoeg mogelijkheden (faciliteiten) voor?