Navigatiesysteem voor grote gebouwen

18 oktober 2010

Een groot deel van de beleving die mensen van een gebouw hebben wordt bepaald door de duidelijkheid in een gebouw. Indien je constant aan het zoeken bent waar je naartoe moet, niet duidelijk is waar je bent of hoe je op een bepaalde plek terecht kunt komen, ben je constant aan het verdwalen. En dat is irritant, vooral als je even snel van de ene naar de andere kant wil in een gebouw. Niet alleen voor de medewerker is die beleving van het gebouw belangrijk, ook voor de bezoeker.


Verdwaalde bezoeker
Wanneer je als bezoeker van een organisatie aankomt bij een pand wil je niet in een situatie belanden waar je aan het zoeken bent naar de ingang of mogelijkheden om te parkeren. Als bezoeker wil je aankomen bij een pand, normaal kunnen parkeren, aangemeld zijn en vriendelijk benaderd worden. Als gastheer wil je niet dat je bezoek voor het eerste contact al geïrriteerd is geraakt door een ambigue omgeving.


De oplossing voor een verdwaalde medewerker
Zeker nu flexibele werkvormen steeds meer in opgang raken en mensen geen vaste werkplek hebben, zullen ze zich meer bewegen door het pand en meer hun weg moeten vinden. Om die navigatie door het pand te verbeteren is nu een oplossing beschikbaar. Smart Signs zijn digitale borden die gebruikers van een gebouw van alles kunnen laten weten. De route die ze moeten volgen, de functie en de bezetting van een ruimte - een vergaderkamer of kantoorplek - of de wachtruimte voor een afspraak. Eventueel gebeurt dat in de taal van de bezoeker. Vergeleken met traditionele statische bewegwijzering is het grote voordeel dat niets handmatig en op locatie hoeft te worden aangepast. De kans op foutieve informatie is nihil. Daarmee zijn Smart Signs ideaal voor ziekenhuizen, flexkantoren, bedrijvenverzamelgebouwen, musea, universiteiten en cruiseschepen.