Mijn Werkdroom

23 augustus 2010

Het woord 'Werkdroom' zegt het eigenlijk al. Een droom. Geen werkelijkheid. Of in ieder geval een waarschijnlijk niet te bereiken werkelijkheid. We zeggen niet voor niets: 'daar kan ik van blijven dromen' of 'keep on dreaming'! Maar toch, dat dromen heeft ook een goede kant. Dromen kunnen heel mooi zijn. Ze kunnen reflecteren, je de waarheid laten zien. Maar, laat ik maar gaan dromen in plaats van beschouwen.

 

In een gewenste situatie zou mijn werkdag compleet anders zijn dan die van nu. Losser, vrijer, vanzelfsprekend. Eigenlijk heel simpel, een bedrijf dat in de basis goed draait en waar je af en toe komt wanneer je dat wilt. Verder alleen bezig met contacten, ontmoeten en ideeën krijgen. Rapportages via internet, gesprekjes over de telefoon en besprekingen alleen wanneer nodig.

 

Een droom, een utopie. Nee, gewoon werkelijkheid. Je moet het gewoon willen en of kunnen. En bereik je dit stadium niet, dan is dat geen gemis of fout. Het is gewoon dan weer een feit.

Zo ver en niet verder. En waarschijnlijk past dat dan ook binnen de context die je bedrijf overkomt of die je er verzameld hebt.

 

Zo blijf je denken, sturen en dromen. In ieder geval zijn drie dingen  belangrijk, te weten 'goede keuzes maken' , 'los laten' en 'puur zijn'. Dan komen die dromen misschien dichterbij de werkelijkheid of omgekeerd.

Blijf dromen!