Met je laptop in een café?

11 oktober 2010

Beschikbaarheid van moderne technologie zorgt ervoor dat wij kunnen werken waar en wanneer we zelf willen. Voor veel mensen betekent dit dat ze één of meerdere dagen thuiswerken. Voor andere mensen betekent dit dat ze gemakkelijk onderweg een verslag kunnen maken van een gesprek of juist een bespreking voor kunnen bereiden in een wegrestaurant of café in de binnenstad. Hier en daar stuit dit gebruik van cafés door de werknomaden echter op tegenstand.

 

Makkelijk een werkbaar plekje vinden
Hoe makkelijker het wordt om een geschikt café te vinden om te kunnen werken, des te sneller zoekt de werkende mens onderweg een plek om een tussenuurtje in te vullen. Worksnug is zo'n applicatie voor de iPhone waarmee je gemakkelijk een werkplekje kunt vinden. Worksnug is een applicatie dat onderhouden en gebouwd wordt door zijn gebruikers. Als mensen een plek gebruiken die ze via worksnug vinden kunnen ze deze beoordelen. Als iemand een nieuwe plek vindt kan deze opgeslagen en gedeeld worden.

 

Mensen met een laptop niet welkom
In bepaalde cafés worden mensen met een laptop tegenwoordig geweigerd. Dit vindt bijvoorbeeld al plaats in Groot Brittannië, maar ook steeds meer in Nederland. Het zicht van een café met mensen die alleen maar naar een laptop zitten staren is bijna deprimerend. Je gaat er niet meer voor de gezelligheid heen, iedereen zit immers in zichzelf gekeerd te werken. Bovendien houden die laptoppers een tafeltje bezet, maar bestellen ze maar weinig.

 

Mensen met een laptop juist wel welkom
Maar er zijn tegenwoordig juist ook organisaties die handig gebruik maken van deze nieuwe soort werkende mensen. Een voorbeeld is Laptop Lounge. 'De mooiste flexwerkplek van Amsterdam. Productiever dan thuis. Rustiger dan in een café. Goedkoper dan een kantoor.' De tarieven zijn op verschillende manieren opgebouwd. Voor 20 euro kun je al een dag werken in een leuke omgeving.

 

Hoe en waar werk jij?
Hoe werk jij? Thuis, op kantoor of onderweg? Heb jij weleens last van die laptoppers in cafés of ben je er zelf één? Ohh, en laat ook je plekje eens aan andere mensen zien op newnews.nl!