Leeftijd op het werk: HR-tips voor langer doorwerken

08 juli 2010

Dat deze beweringen niet (altijd) waar zijn, blijkt uit onderzoeksgegevens die TNO publiceert op de site Leeftijd op het werk .

 

Hoe kun je langer doorwerken?
Met de verhoging van de pensioenleeftijd in het verschiet komt langer doorwerken hoog te staan op de HR-agenda. HR-professionals die echt werk willen maken van de inzetbaarheid van werknemers, vinden hierover informatie op www.leeftijdophetwerk.nl. De site biedt onderzoeksinformatie over de leeftijd van werknemers en hun werk, maar ook de nodige praktische tools. Ook kan een gratis boek gedownload worden over de ervaringen die bedrijven hebben opgedaan met leeftijdsbewust personeelsbeleid en is er een uitgebreide toolbox met instrumenten die hun waarde in de praktijk hebben bewezen.


Leeftijd geen issue, manier van werken wel
Volgens TNO heeft de leeftijd van medewerkers slechts "zeer beperkt" invloed op hun inzetbaarheid. Deze wordt vooral beperkt door werknemers langdurig hetzelfde werk te laten doen, eenzijdig of zwaar werk zonder afwisseling van taken en door een ongezonde werk- en leefstijl.


Invloed van de werkomgeving

Indien je als organisatie medewerkers hebt die ouder zijn en langer doorwerken, moet je hier rekening mee houden binnen het concept van de fysieke werkomgeving. Zorg voor een werkomgeving die vriendelijk is voor oudere mensen. Zorg ervoor dat ze goed kunnen zitten, maar ook dat er ontspanning is voor die bepaalde leeftijd. Daarmee zorg je direct al voor een betere werksfeer onder die groep en verminder je mogelijk ook fysieke of psychische klachten. Ook zorg je daarmee dat de oudere groep zich niet onttrekt aan de organisatie door thuis te gaan werken. Je kunt met de werkomgeving ouderen en jongeren bij elkaar brengen, waardoor bijvoorbeeld meer kennis gedeeld wordt tussen beide groepen.