Lange vrouwen krijgen meer salaris

15 april 2010

Dat blijkt uit een Britse rondvraag onder 1500 werkende vrouwen. Vrouwen die langer zijn dan 1 meter 76 verdienen tot twee keer vaker 48.000 euro per jaar of meer. Omgerekend komt dit op jaarbasis neer op een gemiddeld verschil van ruim 8300 euro met hun kortere equivalenten, zo tekende de Daily Mail op uit het onderzoek.

 

Ook geven lange vrouwen aan dat zij haar lengte zien als 'iets wat kracht en autoriteit uitstraalt'. Slechts 1 op de 20 van de korte vrouwen was het met deze stelling eens. Lange vrouwen zijn eerder tevreden over hun lichaam dan kortere vrouwen. Van de laatstgenoemde groep geeft 90 procent aan onzeker over hun lichaam te zijn, terwijl maar 75 procent van de langere vrouwen dit vindt. 

 

Het was al langer bekend dat grote mensen in het algemeen succesvoller zijn en meer verdienen dan kleine. Dat wordt bevestigd bij de vrouwen. De reden is eenvoudig, volgens Arianne Cohen, auteur van The Tall Book: a celebration of Life From On High.
"Grote mensen moeten naar beneden kijken als ze met kleinere collega's praten, waardoor ze onbewust geassocieerd worden met autoriteit en zelfvertrouwen. Daardoor krijgen ze sneller respect van de collega's en de bazen, wat de weg is naar succes."

 

Uiteraard geldt de uitslag van het onderzoek niet klakkeloos voor iedere lange vrouw. Het is meer een opvallende uitkomst waar je even je wenkbrauwen bij kunt fronsen. Het succes in je loopbaan blijft altijd een optelsom van kwaliteiten; inzicht, kennis, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, intelligentie, timing,etc. Maar een goede uitstraling, en daarmee lengte, kunnen je kansen op succes zeker een handje helpen.

 

Bron: www.nu.nl