Hoe vriendelijk is jouw kantoor?

13 oktober 2010

Het geluk dat mensen op hun werk ervaren wordt in grote mate bepaald door collega's. Ga maar na in je eigen werkomgeving. Misschien zit je in een werkomgeving waar mensen totaal niet collegiaal zijn, je zult dan waarschijnlijk ook veel minder voor je collega's overhebben. In een werkomgeving waar mensen wel vriendelijk zijn, zullen mensen veel meer voor elkaar over hebben. Hoeveel mensen voor elkaar over hebben is vervolgens weer van invloed op de prestatie van de organisatie.

 

Wel of niet baat bij 'interne concurrentie'
Bepaalde organisaties zullen baat hebben bij een interne concurrentie tussen medewerkers. De sfeer in dit soort organisaties is veelal niet erg collegiaal, mensen gaan vooral voor eigen gewin. Andere organisaties hebben wel baat bij samenwerking tussen collega's. Collega's die elkaar kunnen ontmoeten, die met elkaar kunnen praten en elkaar zien. De werkomgeving en mensen binnen die werkomgeving spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van het soort werksfeer. Sommige organisaties zullen dit soort voorbeelden graag willen voorkomen.

 

Investeren
Belangrijk is om te investeren in mensen en de werkomgeving. Mensen zijn immers het visitekaartje van de omgeving. Je kunt met de werkomgeving zowel een afstandelijke, zakelijke sfeer creëren als een sfeer waarbij samenwerking tussen en aandacht voor mensen centraal staat. Een en ander kun je doen met kleur en inrichting van ruimten. Je kunt veel ruimte bieden voor individualiteit, of juist open ruimten creëren waar mensen samen kunnen komen. Veel is mogelijk. Ook het gezicht van de organisatie moet hierbij aansluiten. Een concept is immers niet compleet als de mens er niet naar handelt. Zo kun je een ideale omgeving creëren en aansluiten bij de sfeer die je wenst.

 

Hoe is de sfeer bij jou op je werk en hoe beïnvloedt dat hoe jij je op je werk gedraagt?