Het verlanglijstje voor op je werk

27 november 2012

Tijdens een decembermaand zijn er vele lijstjes met cadeaus. Veel mensen, incluis ikzelf, hebben vaak moeite met het verzinnen van een cadeau. Meestal heb je alles al. Na lang nadenken komt je eindelijk op een paar cadeau die je eigenlijk niet nodig hebt, maar vooruit, dan is het lijstje maar gevuld. Hoe mooi zou het eigenlijk zijn als je een niet-materieel cadeau kan vragen en dat ook nog eens iets is wat je heel graag wil!?

 

Een echte wens
We zijn hier op een weblog over mens, werk en werkomgeving. Ik wil het dus hebben over een immaterieel cadeau dat je graag zou willen krijgen en verband houdt met je werkomgeving. Er zijn daarin natuurlijk tal van cadeaus te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan wat extra aandacht of coaching van je leidinggevende. Of een paar extra vakantiedagen, wat meer rust in je werkomgeving, een lagere werkdruk, lievere collega’s, etc. Misschien wil je dat allemaal niet, maar zou je dolgraag een salarisverhoging krijgen. Ook daarmee is natuurlijk niets mis. Maar denk eens aan die zaken die niet materieel zijn. Wat zou dan bovenaan je verlanglijstje staat? Waar heb jij op dit moment nu echt even behoefte aan?

 

De juiste ruimte krijgen
Als je nu een idee hebt van het type dingen die bovenaan je verlanglijstje staan, ga dan eens na of je leidinggevende ervan op de hoogte is dat je dit graag zou willen. Praat je daar met elkaar over en weet je van elkaar wat er speelt? Het is belangrijk om het over dit soort zaken te hebben met elkaar. Om regelmatig eens te praten over wat je mist of graag zou willen om beter te kunnen werken. Je zult merken als je dat doet dat het een hoop druk en last scheelt. Deze decembermaand is een mooi moment. Je kunt dan gelijk met goede voornemens het nieuwe jaar in. Als je nu zo’n lijstje hebt, deel het dan hieronder in de reacties. Het zou leuk zijn om te zien of daar een zelfde soort behoefte is. Succes!