Het kantoor van de toekomst

20 maart 2010

Het feit dat mensen kunnen telewerken maakt het kantoor juist een belangrijke sociale ontmoetingsplek voor collega’s. Maar het gaat verder volgens Paul Warner op Times Online. Organisaties zullen steeds meer gebruik gaan maken van de mogelijkheden die de omgeving biedt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden voor lunchen en ontmoeten in de stad. De investering voor een organisatie voor het aanbieden van lunch en vergaderlocaties is hoog. Wanneer de organisatie in de stad zit, kan deze gebruik maken van de mogelijkheden die de stad biedt. Ontmoeten en samenwerken in de stad, in plaats van op kantoor. Waarom jezelf druk maken om technologie, als je draadloos kunt internetten in het café?

 

Het werk is steeds meer afhankelijk van kennis en leren. Repititieve processen zijn overgenomen door de computer. Elke managementtaak is tegenwoordig een kennistaak. Dit vereist dus een andere manier van werken. Werken in een werkomgevingsconcept afgestemd op de plaats die de organisatie heeft in de maatschappij, het soort werk in de organisatie en de mensen die in die organisatie werken. Met de juiste huisvesting breng je de organisatie naar een hoger niveau en naar een betere prestatie.

 

Dus met z'n allen weg van kantoor en naar het café. Terug naar toen, gezelligheid om de koffietafel met een krant. Mijmeren over vroeger, nu en de toekomst. Filosoferen over het leven. Toch vraag je jezelf af of dat ook niet binnen kantoor kan. Misschien zit er daar gewoon iets fout en zoekt iedereen zijn hopenloze toevlucht in Het Nieuwe Werken en werken in cafe's ...