Genereren van slimme oplossingen met behulp van Teambrain

27 oktober 2010

Veel mensen binnen organisaties hebben ideeën over hoe hun werk beter zou kunnen verlopen. Dit kan het verbeteren zijn van een product, het versterken van een bepaalde dienst of het effectiever of efficiënter maken van een bepaald proces. Als persoon alleen is het vaak moeilijk om een dergelijk idee uit te voeren en in de organisatie te krijgen. Het is vaak goed om dit in een groepje uit te denken en door te voeren. Daar is nu een handig programma voor.

 

Teambrain

Met behulp van een applicatie dat door het NCSI is ontwikkeld kun je met verschillende mensen werken aan de oplossing van een bepaald probleem. De applicatie heet Teambrain en zorgt ervoor dat een groepje mensen (vanuit verschillende disciplines) zich kunnen buigen over een bepaald vraagstelling. Teambrain zorgt ervoor dat mensen die elkaar normaal niet zouden zien elkaar leren kennen en van elkaars kennis gebruik kunnen maken.

 

Niet alleen virtueel

De kracht van een dergelijke applicatie is dat de mensen die het gebruiken elkaar niet alleen virtueel kennen, maar elkaar ook ontmoeten. De software is een middel voor mensen om op tijden dat ze elkaar niet zien, toch in contact te blijven. De ideeën die ontwikkeld zijn moet je op een gegeven moment ook met elkaar toetsen in een inspirerende werkomgeving. Zo kun je met behulp van de werkomgeving de fysieke ontmoeting stimuleren en met behulp van software de ideeënontwikkeling stimuleren. Een ideale combinatie.

 

Hoe brainstorm jij met collega's en zou je deze software gebruiken? Laat je reactie achter in de comments hieronder en deel dit bericht om anderen te inspireren via mail of twitter.