Foto’s nieuwe locatie faculteit bouwkunde TU Delft

05 oktober 2010

Bij de brand gingen veel waardevolle stukken verloren. Juist in de week waarin het gebouw afbrandde zou een tentoonstelling plaatsvinden van bekende bouwkundigen zoals Le Corbusier en Frank Lloyd Wright. Hierdoor waren kostbare oude tekeningen van deze beroemdheden aanwezig. Ook hadden veel studenten hun studiemateriaal opgeslagen op de faculteit. Een maquette van één bij één meter neem je immers niet zo snel mee naar huis...

 

TU Delft als voorloper
Al eerder behandelden we op newnews.nl een gebouw van de TU Delft. Toen ging het over een schoolvoorbeeld van duurzaam bouwen, een onderwijsgebouw met de naam 'The Fellowship'. Daarmee geldt de TU Delft als een voorloper op het gebied van exterieur en interieur van gebouwen. Niet gek ook, aangezien ze vooral daar al de kennis in huis moeten hebben als het gaat om huisvesting en hoe de medewerker zich daar het beste moet voelen. Met dit nieuwe gebouw laten ze ook zien aan de binnenkant aandacht te besteden.

 

Het lichtpuntje
Na al de narigheid van 2,5 jaar geleden is er een lichtpuntje bij de faculteit bouwkunde, namelijk een nieuw gebouw. De plaatjes van het gebouw zijn prachtig en laten zien wat ook mogelijk is met de inrichting van een gebouw. Dit hoeft niet saai te zijn, maar kan ook mooi vormgegeven worden. Zo kan het de juiste uitdaging bieden aan haar bezoeker, of dat nu een student, medewerker of toevallige passant is. Bekijk snel bovenstaand de plaatjes.

 

(bron plaatjes