Flessenwater verbannen uit kantoren

12 maart 2010

Op kantoren wordt veel water gedronken. Uit flesjes die nieuw gekocht worden of bijgevuld in watercoolers. Niet geheel milieuvriendelijk als je denkt aan al het plastic en het vervoer om de flesjes en watercoolers van A naar B te transporteren. Helemaal raar wanneer je bedenkt dat wij in Nederland een van de beste drinkwatervoorzieningen hebben, gewoon vanuit de kraan.

 

Dit dachten de bedenkers van Join the Pipe ook. Het is best vreemd wanneer je bedenkt dat wij hier water uit flesjes drinken en met schoon water uit de kraan het toilet doorspoelen. Join the Pipe is een initiatief om meer water vanuit de kraan te drinken. Het geld dat dit initiatief opbrengt komt ten goede van mensen die geen goede watervoorzieningen hebben. Voor elke euro die je besteedt bij Join the Pipe, wordt 50 cent geïnvesteerd in waterpompen voor mensen die geen schoon drinkwater hebben.

 

Je kunt via Join the Pipe een waterstation kopen voor in je eigen kantoorgebouw, of karaffen die je bij kunt vullen met kraanwater. Milieuvriendelijk, goed voor het imago van de organisatie en vooral goed voor mensen die nog niet van schoon drinkwater kunnen genieten.

Niet alleen in Nederland, ook bijvoorbeeld in London speelt dit vraagstuk. Voor de olympische spelen van 2012 willen ze in de gehele stad tappunten voor schoon water installeren.