Duurzaam gedrag niet opdringen

21 augustus 2010

Duurzaamheid vormt nog steeds een belangrijk onderwerp binnen veel organisaties. Iets doen met duurzaamheid kost veelal geld, maar niks doen met duurzaamheid kan imagoschade voor de organisatie opleveren. Daardoor zie je veel organisaties die naar buiten toe duurzame initiatieven hebben, maar als je echt gaat kijken en vragen eigenlijk niet heel duurzaam werken. Hoewel organisaties proberen in grote lijnen duurzaamheid een onderwerp te maken, begint duurzaamheid bij oplettendheid van de medewerker. Het zijn de kleine dingen: watergebruik, carpoolen, papiergebruik, omgaan met energie, spullen hergebruiken, etc.

 

Duurzaam gedrag

Hoe bevorder je nu duurzaam gedrag? In ieder geval niet door het van boven af op te dringen aan de werknemer. De enige manier om van onderaf medewerkers te interesseren voor duurzaamheid is door ze in te laten zien dat het nodig is. Op die manier kun je mensen bewegen om zelf initiatieven te ondernemen en waar mogelijk elkaar aan te spreken op 'onduurzaam' gedrag.

 

Cijfers en voorbeelden

Zorg er dus voor dat je de werknemer met cijfers en voorbeelden informeert over duurzaamheid. Het klimaat kantoorfeest is een goed voorbeeld. Hiermee worden medewerkers bewust van wat ze kunnen doen voor het milieu en kunnen ze strijden met andere organisaties. Op een leuke manier duurzaamheid propageren, zonder mensen iets op te leggen. Alleen als de medewerkers zelf het nut inzien, zullen ze echt iets aan duurzaamheid doen.

 

Hoe zorg jij voor duurzaamheid?

Binnenkort is de dag van de duurzaamheid waarin aandacht geschonken wordt aan initiatieven die mensen ondernemen op het gebied van duurzaamheid. Op welke manier zorg jij zelf voor duurzaam gedrag binnen je eigen organisatie? Let je zelf op de producten of energie die je gebruikt? Spreek je collega's aan op niet-duurzaam gedrag, of vind je dat het niet jouw taak is om dat te doen? Moet het juist vooral de organisatie zijn die regels oplegt en de lijnen omtrent duurzaamheid uitzet?