De ‘World of Sports’ van Adidas

18 oktober 2013

Het hoofdkwartier van Adidas in de Duitse stad Herzogenaurach moest meer worden dan zomaar een kantoorruimte. Het gebouw moest een beleving worden voor medewerkers en klanten. Een mooie opdracht voor het Berlijns ontwerpbureau KINZO. Toen zij hun ontwerp indienden en in zee mochten met Adidas, leefden ze zich helemaal uit op creatief vlak. Ze ontwierpen een ultramodern en multifunctioneel gebouw waar ongeveer 1.700 designers, ontwerpers, markteers en wetenschappers terecht kunnen.

 

Hét hoofdkantoor
De ‘World of Sports’ biedt de medewerkers van Adidas een ongekende omgeving en ervaring. Het gebouw is ontworpen als een campus met een sterk creatieve sfeer van jonge medewerkers die meebouwen aan het merk. Naast de normale kantoorgebouwen heeft de campus zowel binnen als buiten diverse sportfaciliteiten, state-of-the art tentoonstellingszalen, en een met prijzen bekroonde medewerkersrestaurant.

 

Multifunctioneel
In het hele gebouw overheerst een wit design met zwarte accenten die je vooral terugvindt in de bureaustoelen en kasten. Naast een mooi ogend werkomgevingsconcept, is het nieuwe hoofdkantoor ook behoorlijk functioneel. Zo bedachten de ontwerpers een manier om niet alleen al het werkmateriaal en de afgewerkte producten (sportschoenen, sportzakken en kledij) op te bergen, maar om ze tegelijkertijd ook op een stijlvolle manier te presenteren. Leuk detail is het thema van het nieuwe gebouw: schoenveters. Via glazen loopbruggen die aan elkaar geweven zijn, wordt het ‘schoenveter’-effect gecreëerd.