De Werkomgeving; over mensgericht organiseren

30 oktober 2013

Op dinsdag 1 oktober vond een rondetafelgesprek plaats over ‘de werkomgeving’, georganiseerd door newDirections bij Gispen te Culemborg. Diverse experts filosofeerden en discussieerden over dit onderwerp met diverse boeiende resultaten. U leest hieronder de high-lights van het gesprek.

 

'We praten nooit meer over Het Nieuwe Werken.’

Veel organisaties hebben met HNW niet echt vernieuwd, maar een laag van techniek over hun organisatie gelegd en het vooral gebruikt om te bezuinigen op kosten en vierkante meters. Ze zijn daarbij een heel belangrijk element vergeten: waar ligt de échte kracht en uitdaging van je organisatie in deze tijd en hoe kun je die organiseren om niet alleen heel efficiënt te werken, maar óók vernieuwend te zijn?

 

'Het ontsluiten van de corporate brain wordt een van de grootste uitdagingen voor organisaties in deze tijd.’

Vernieuwing komt uit excelleren in vrijheid doorvlochten met discipline. Vrijheid is de laatste tijd verkeerd vertaald door medewerkers letterlijk los te laten. Voor de juiste dosis creativiteit en innovatie is het een vereiste dat medewerkers kennis en ervaring delen.

 

'De werkomgeving als honk waar medewerkers écht kunnen communiceren, motiveren, enthousiasmeren, activeren en uitdagen.'

De gezamenlijke kennis van medewerkers, het onderlinge vertrouwen en de identiteit van de organisatie ontwikkelt een organisatie door het bieden van een honk. Een plek waar medewerkers samenkomen en vanuit hun eigen kracht kunnen (samen)werken. De medewerker wordt op basis van zijn eigen profiel een keuze geboden. Voor elke organisatie in haar eigen context en met haar specifieke medewerkers een unieke werkomgeving!

 

De deelnemers aan het rondetafelgesprek waren Roland Hameeteman (e-office), Katie Deijs (SNS Reaal), Colin Cleeren (Achmea), Thomas Wegbrands (Jones Lang Lasalle), Erick Wuestman (VAXA), Iris Bakker (levenswerken.eu), Gijs van Wijk (Andere Werken en Huisvesten), Peter Veer (Gispen) Maurits van Berckel (Gispen), Hans Topée (newDirections).

Meer informatie; info@dewerkplaatsfabriek.nl