De toekomst van werken?

02 augustus 2010

Technologie is in grote mate van invloed op de manier waarop wij ons werk uitvoeren.  Ongeveer 15 jaar geleden kwam voor het eerst 'telewerken' aan de orde. De medewerker is vanaf dat moment in staat geweest om thuis en onderweg te werken en was niet perse verplicht om op kantoor aanwezig te zijn. Ook hedendaagse technologie maakt anders werken mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de smartphones waarmee iedereen op elk moment zijn mail kan lezen en beantwoorden, maar ook aan nieuwigheden als de iPad.

 

Zien wat je denkt

De volgende stap is dat je zelf niet meer fysiek iets hoeft te doen om aan het werk te zijn. Het enige dat je moet doen is met een soort van headset op een stoel gaan zitten en denken wat je wil doen (VIDEO). De computer vertaalt dat vervolgens naar tekst of andersoortige acties.

De inrichting van de toekomstige werkomgeving wordt dus misschien gevormd door alleen maar stoelen waar iedereen in zijn eigen wereld zit en met elkaar communiceert en werkt. Geen fysieke inspanning meer, alleen maar denken. Voor bepaalde mensen wellicht ideaal en voor andere iets minder. Wat zou jij ervan vinden?