De aparte, vrolijke en uitdagende industriële omgeving van Chelpipe

20 januari 2011

De fabriek die je op bovenstaande foto's ziet is Chelpipe. Chelpipe is een Russische producent van naadloze stalen buizen en pijpen, die mede worden gebruikt voor de Russische olie- en gasindustrie. Het Chelpipe-gebouw is bijna een kilometer lang, waarin de verschillende productiefasen achter elkaar zijn gevestigd. Rondom de productievloer zijn de controlekamers opgenomen, de 'kantoren'.

 

De controlekamers zijn zeer modern als het gaat om de apparatuur die er staat, maar zijn wel zo uitgerust dat het geen steriele onderzoekskamer lijkt. Er is gewerkt met materialen die het bedrijf zelf ook gebruikt in haar productieproces. Hoewel de fabriek vrij standaard producten maakt is er door inrichting van een werkomgeving een extra beleving gegeven aan het werk.

 

Zeg nou zelf, je doet liever bepaald standaard werk in een leuk uitziende productieomgeving dan in een saaie productieomgeving. Deze fabriek laat mooi zien hoe dat mogelijk is. Een interessante werkomgeving met een interessante productielijn.

 

(foto's via)