Creatief met ruimte: het transformersbureau

21 oktober 2010

Op newnews.nl besteden we regelmatig aandacht aan ruimtebesteding binnen organisaties. Het is immers een van de meest bepalende factoren van de beleving die een medewerker heeft van zijn werkomgeving. Hoeveel werkruimte en hoeveel persoonlijke ruimte is er en hoe wordt die ruimte effectief benut en in perceptie beleefd?

 

Nuttige oplossingen zetten je aan het denken
Zo hebben we bijvoorbeeld eerder een nieuw soort klapstoel behandeld, maar ook de uitvouwbare werkplek. Niet perse producten die je meteen in je werkomgeving neer zult zetten, maar wel producten die je na doen denken over de ruimte die je zelf beschikbaar hebt en die mogelijk niet nuttig of onnodig gebruikt wordt. Hoe kun je meer doen met minder ruimte? Het bureau dat je hierboven zie van designer Krassi Dimitrov is daar een voorbeeld van. Een klassiek bureau dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Vooral in een multifunctionele ruimte erg handig.

 

Goed omgaan met ruimte
Binnen nog teveel organisaties zie je vaak ruimten die niet of onvoldoende gebruikt worden. Iedereen kent wel de kantoortuinen waar minder dan de helft van de computers in gebruik is. Aan de andere kant zie je veel organisaties die kosten willen besparen en te weinig werkplekken inrichten. Een goede combinatie tussen werkplekken, overleg en recreatie is het credo. Om een en ander te combineren kun je alvast beginnen met de producten in dit artikel; leuk en bovenal functioneel.

 

Hoe is het gesteld met ruimte binnen jouw kantoor? Is er genoeg ruimte of niet en hoe ga je om met de ruimte die er is?

 

(via)