Concrete Headquarter, huisvesting met een verleden

03 januari 2013

Het nieuw ontworpen hoofdkwartier voor deze veelzijdige ontwerpgroep is gevestigd in een monumentaal pand in de rosse buurt van Amsterdam. Met veel ruimte voor de 35 leden van het personeel, verspreid over de vier verdiepingen van deze historische site, zijn ze beter in staat om op een interdisciplinaire wijze te werken aan projecten.

 

Functies
Het kantoor voorziet onder andere in een heldere, jonge ruimte met functionele en persoonlijke vormgeving. Het biedt ruimte aan een gemeenschappelijke keuken voor hun tweemaandelijkse lunches en twee vergaderzalen: een formele voor overleg met klanten en een minder formele vergaderzaal met comfortabele banken gericht op brainstormen en gezelligheid. De trap in het kantoor dient een dubbele functie als een voortzetting van de bibliotheek van de bovenverdieping.

 

Werken en inspiratie
Individuele werkplekken zijn verdeeld tussen afdelingen op onbehandelde houten vloeren. Elk personeelslid heeft een metalen trolley met een beklede top om hun werk op te slaan, deze items fungeren tevens als zitplaatsen tijdens informele bijeenkomsten. Op de meeste muren is een selectie van foto’s te vinden die door het personeel van Concrete als bron van persoonlijke inspiratie zijn aangedragen. Al met al, een comfortabele, creatieve en toch intieme omgeving, op maat gemaakt door ontwerpers, voor ontwerpers.

 

Design door: Concrete