Betaald krijgen om op vakantie te gaan

18 juli 2012

De werknemers van FullContact krijgen dubbel geld om op vakantie te gaan, ‘Paid Paid vacation’ noemen ze dat.  De werknemers krijgen niet alleen dagen vrij en de standaard vakantiegelden, ze krijgen hier nog 7.500,- dollar bovenop! Bedenk maar eens wat voor leuke dingen je daarmee kunt doen op vakantie. Maar..... er zijn een aantal regels. Namelijk: je moet op vakantie gaan, je moet je volledig digitaal ontkoppelen, en je mag niet werken tijdens je vakantie. Bart Lorang, CEO van FullContact, legt het principe volledig uit op zijn blog. Het belangrijkste is dat je tijdens je vakantie leert om even volledig terug te gaan naar jezelf en je niet bezig te houden met werk. Aangezien bereikbaar zijn voor veel mensen tegenwoordig een verslaving is, vormt volledig ontkoppelen nogal een opgave. Vandaar de actie met een extra beloning.

 

Hoe ervaar jij vakantie?
Met deze titel schreven we vorig jaar een artikel op newnews.nl. Ook met de voornaamste reden om aandacht te vragen voor de vakanties waarbij de werknemer niet even volledig los komt van het werk. Juist dit loskomen is zo belangrijk om de dingen die je tijdens het werk meemaakt even in perspectief te zetten. Nog te vaak zie je mensen die hun hele vakantie op facebook delen en op het strand mailtjes beantwoorden van collega's. Kun je op die manier echt genieten van je vakantie en uitgerust weer terugkomen op je werk?

 

Het Nieuwe Werken

Een belangrijke trend hierin is Het Nieuwe Werken. Hier wordt vaak verwacht dat je op veel verschillende plaatsen leert werken en bereikbaar bent wanneer dat nodig is. Mede hierdoor, maar ook door de verslaafdheid aan het bereikbaar zijn, komen mensen nooit echt los van hun werk. Hoe vaak komt het wel niet voor dat mensen ’s avonds tot in de late uurtjes aan het werk zijn, gewoon omdat het kan vanwege de beschikbare middelen!? Het is goed dat deze CEO van FullContact deze actie onderneemt en zijn personeel verplicht echt vrij te nemen. Hoewel je natuurlijk af kunt vragen of geld wel de motiverende factor moet zijn.