ARBO-klok

27 mei 2010

Arbeidsomstandigheden spelen een belangrijke rol in onze werkomgeving. Gezondheid en vitaliteit van werknemers is afhankelijk van de mate waarin zij een werkomgeving hebben die afgestemd is op het werk dat wordt uitgevoerd. Helaas zijn er nog veel organisaties die werkzaamheden van hun medewerkers verlangen die niet rekening houden met de fysieke gesteldheid. Werknemers zitten vaak te lang achter hun computer, waardoor ze last krijgen van hun gezondheid. Investeren in de werkomgeving betekent investeren in de mens. Een investering in de mens is een investering in de organisatie.

 

Te lang naar een beeldscherm staren is geestdodend. Het meest creatief (no8) zijn we bijvoorbeeld als we actief zijn (wandelen, sporten) en het minst creatief (no9) zijn we van 9tot5 op kantoor achter het computerscherm.

 

Deze klok is een uitkomst voor de medewerker die wat meer aan zichzelf moet denken. Elke twintig minuten helpt de klok je herinneren aan je dagelijkse beweging. Je hoeft het natuurlijk niet elke twintig minuten te doen, maar in ieder geval één keer per uur zou voor veel medewerkers geen overbodige luxe zijn.

 

(via yankodesign.com)