Altímetro: een speelse ruimte

13 december 2012

Altimetro heeft een ruimte van 145 m2, waar ze tours creëren die gewijd zijn aan extreme sporten. Zodoende dachten ze aan een speelse ruimte om het gebruikersprofiel van dit bijzondere agentschap weer te geven. De keuze voor ‘open’ was nodig om een gevoel van vrijheid te creëren in een redelijk kleine ruimte, met weinig licht en veel brede kolommen. Ze besloten om een ​​spiegel te gebruiken van de vloer tot aan het plafond in een van de zijden van de ruimte voor het optisch dupliceren van ruimtelijk perspectief.

 

Oranje wand
De ruimte wordt verdeeld door een organische-modulaire wand van 15 meter lang, opgebouwd uit oranje plastic dozen. De wand fungeert als een enorm archief die aan beide kanten gebruikt kan worden. Afhankelijk van de momenten van het bedrijf of projecten die er spelen kan deze wand door de herhaling en variatie van plastic modules een doorschijnende, concaaf of convexe vorm aannemen.

 

Werktafel
De zwevende tafel is gemaakt van geperforeerd MDF CNC. Dit helpt om te laten zien op welke plekken gewerkt kan worden en dient daarnaast als ventilatie van de laptops. Het grote werkblad is om de kolommen heen gemaakt om te voorkomen dat deze een sta-in-de-weg vormen voor de verkeersruimten in het pand.  

 

Overige ruimte
Achter de grote wand is een ruimte gecreëerd voor het kantoorhoofd. De tafel waaraan dit hoofd werkt is gemaakt van pallets. Daarnaast is voorzien in een multifunctionele vergaderruimte, die gebruikt kan worden als tafeltennisruimte, maar ook als boardroom. Door veel gebruik te maken van geprefabriceerde modules en elementen is zo min mogelijk zelf gebouwd en aangepast om materialen geschikt te maken. Dit is economisch aantrekkelijk, maar ook nog eens goed recyclebaar en geeft een uniek functioneel resultaat.

 

Design door: Darkitectura
Foto’s door: Yoshihiro Koitani