Advocaat volgt zijn hart en wordt Priester

22 maart 2010

Hoe wordt een verdediger van messentrekkers, inbrekers en zedendelinquenten een pleitbezorger van de Heer? In zijn hart had de 42-jarige Jurist Marc Oortman het altijd gewild; priester worden. Maar door zijn succesvolle carrière als advocaat, alsmede het grote contrast met het priesterschap, liet hij zijn echte roeping in eerste instantie links liggen.

 

Jarenlang had Marc Oortman die ingrijpende beslissing voor zich uitgeschoven. Maar de kerk is wel altijd erg belangrijk voor hem geweest en hij voelde zich er erg thuis. In zijn onderbewustzijn sluimerde er echter altijd die gedachte meer met de kerk te willen..... Het werd echter de advocatuur. Samen met zijn vennoot had hij een prachtig en succesvol advocatenkantoor opgericht; Blankestijn en Oortman.  Succesvol, maar er miste iets.  Iets van diepgang en betekenis. Hij heeft het nooit kunnen plaatsen.

Totdat de Advocaat tijdens een bezoek aan een zondagmis diep wordt geraakt door de preek van de pastoor; er brak iets in hem... Op dat moment  heeft hij besloten gehoor te geven aan zijn roeping en ging op 42-jarige leeftijd een parttime opleiding tot priester volgen.

 

Tijdens een speciale mis is Marc inmiddels op 7 november jl. tot priester gewijd. Zijn jarenlange ervaring als advocaat neemt hij nu mee als bagage naar zijn nieuwe baan. Wat hij vooral heeft geleerd is hoe mensen kunnen worden tot wie ze zijn. Hij heeft in de praktijk de onderkant van de maatschappij van heel dichtbij gezien en heeft daarmee heel wat mensenkennis opgedaan. Wat hij zeer goed kan benutten in zijn werk als priester.

 

Het verhaal van deze 'Advocaat van de Heer' is wat ons betreft een mooi voorbeeld van welke bijzondere keuzes een mens kan maken in zijn werk en loopbaan. Negeer dat sluimerende en knagende gevoel niet, laat het binnen. Het echte 'geluk op het werk' zit namelijk in je zelf, je gevoel en je hart. Luister daar naar!

 

(bron: De Telegraaf)